Doordat ik in mijn jeugd veel tijd heb doorgebracht op het water is dit een thema dat vaak terugkomt in mijn schilderijen en vooral in mijn stenen beelden. Het is het verlangen, de heimwee naar varen, dat maakt dat ik die fascinatie wil verbeelden.

Ik ben geboren in 1969  in 's-Hertogenbosch als zusje van 2 oudere broers. Mijn vader was verzot op varen/zeilen. Diverse boten zijn er dan ook gepasseerd in mijn leven; het gezin werd ieder weekend, iedere vakantie naar Friesland gemanouvreerd waar we de Friese meren bedwongen. Tot ik als puber me hiervan los rukte en zelfstandig op vakantie wilde...ik zocht een zeilvakantie op...eerst in Kerkdriel, later op de Waddeneilanden.

Dit verleden heeft ervoor gezorgd dat er altijd een hang naar het water is gebleven. Het is de plek waar ik rust vind, waar ik in gedachten weg kan dwalen en soms een diepe heimwee oproept.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit maritieme thema steeds vaker opduikt in mijn werk. Het is een rode golf die door het oeuvre heen vloeit. Het blijft één van mijn grootste inspiratiebronnen.